Kestaneli Kuzu Yahnisi (Tarifi)

Malzemeler
• 1 kg. kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1/2 kg. kestane
• 2 adet kuru soğan
• 2 çay kaşığı tarçın
• 1/2 bardak portakal kabuğu rendesi
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 çorba kaşığı un
• Tuz
• Karabiber




Tarif
İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın.

Soğanları ince bir şekilde kıyın ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edin.

Unu 1/2 bardak ılık suda açıp etlerin üzerine ilave edin. Yemeği kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin.

Kestaneleri, 1 saat suda bekletin. Üzerlerini çizip, fırında kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar pişirin. Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Telefonunuzdan bizi Takip Etmek İçin Uygulamamızı İndirebilirsiniz


İndir Yemek tarifleri