Malzemeler
• 1 adet kuzu budu,
• 3 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çorba kaşığı buğday nişastası,
• 1 çay bardağı su,
• Tuz ve karabiber.
PİLAV İÇİN:
• 2 su bardağı pirinç,
• 3 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ,
• 2 su bardağı su bardağı sıcak su,
• 1 su bardağı sebze garnitürü,
• Tuz.
Tarif
Kuzu budunu yıkayıp baharatladıktan
sonra yağlanmış tepsiye koyun.Kuzu budunu 170 derecelik fırında
çevirerek pişirin.Bir kap içinde yağı,nişastayı ve suyu karıştırarak sos
haline getirin. Pirinçleri yıkadıktan sonra kavurup suyu ilave ederek
pilavı pişmeye bırakın.Pilavın yanına kuzu budunu dilimleyin. Etlerin
üzerine sostan dökerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder