• 1 kg kuşbaşı kuzu eti.
Terbiyesi için:
• 3 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 adet küçük soğan
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 diş sarımsak
• 1 adet acı yeşil ya da kırmızı biber
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif
Terbiye için küçük bir kasede
sarımsak, sıvı yağ, şeker, soğan, limon suyu ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı
etleri sos içinde 1 saat bekletin.
Sosu hazırlamak için tencerede bütün sos malzemelerini karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak sosu kaynatınız. Ateşi iyice kısıp arasıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Sosu etler pişene kadar sıcak tutun.
Kuşbaşı etleri şişlere geçirin. Mangalda her yüzünü 7-8 dakika pişirin. Isıtılmış servis tabaklarına alıp sosla birlikte serviş yapın.
Sosu hazırlamak için tencerede bütün sos malzemelerini karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak sosu kaynatınız. Ateşi iyice kısıp arasıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Sosu etler pişene kadar sıcak tutun.
Kuşbaşı etleri şişlere geçirin. Mangalda her yüzünü 7-8 dakika pişirin. Isıtılmış servis tabaklarına alıp sosla birlikte serviş yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder