• 400 gr. kuzu ciğeri,
• 600 gr kuzunun iç gömleği veya 2 adet yufka,
• 1 adet domates,
• 2 adet soğan,
• Yarım demet dereotu,
• Yarım demet maydanoz,
• 1 çorba kaşığı kuş üzümü,
• 1 çay kaşığı tarçın,
• 1 çay kaşığı şeker,
• 2 su bardağı pirinç,
• 3 tatlı kaşığı şamfıstığı,
• 2 çorba kaşığı yoğurt,
• 3 çorba kaşığı terayağ,
• Tuz,karabiber, yenibahar.
Tarif
Bir tavada ciğeri, margarini,
soğanı, şamfıstığını ve tuzu kavurun. Pirinci, üzümü, tarçını, şekeri,
kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip suyunu koyun.Suyunu çektirinceye
kadar pişmesini bekleyin. Yufkaları derin bir kaba yayıp içlerine sote
edilmiş olan karışımdan doldurun yufkalar kapatın.Fırında 20
dk.süreyle pişirip servis tabağına çevirin.Servise hazırıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder