• 1 kg. kemikli gerdan,
• 300 gr. pirinç
• 100 gr. yaprak biber,
• 100 gr. tuz,
• 50 gr. karabiber,
• 10 diş sarımsak,
• 100 gr. beden yağı (iç yağı).
Tarif
Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek
ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır.
Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya
devam edilir. Başka bir tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dakika
daha sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara
konur. Pirinç üzerine 200 gr. et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz,
karabiber konur ve limon sıkılır, kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise
sunulur.
0 yorum:
Yorum Gönder