• 3 adet Bostan Patlıcanı
• 500 gram kuşbaşı Kuzu eti
• 3 adet Sivri Biber
• 3 adet Domates
• 1 çorba kaşığı tereyağ
Beşamel Sosu için;
• 3 çorba kaşığı Un
• 4 çorba kaşığı Kaşar Rendesi
• 2 su bardağı Süt
• 3 çorba kaşığı Tereyağ
• Kızartmak için Sıvı Yağ
• Tuz, Karabiber ve Kırmızıbiber
Tarif
Patlıcanları alacalı şekilde soyup
boylamasına iki eşit parçaya bölün.Ortalarını bıçakla oyarak çanak
şekline getirin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bir tencerede
margarinle birlikte etleri kavurun. Doğranmış sivribiberleri ve
domatesleri ekleyin. iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar
bekleyin. Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk. kadar
kızartın. Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın. Patlıcanların
içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın. Etlerin üzerine 1 su bardağı
su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin. Beşamel sos hazırlamak için
yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun. Sütü ilave edip karıştırın.
Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın. Etli patlıcan
çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk. daha fırında
pişirin.




0 yorum:
Yorum Gönder